Spargas rizotto

 Monchi egy csinos muanyagszemetessel es egy halom spargaval allitott be, nyomaban az iskolai kirandulasrol depressziosan hazajott lanyaval. 

Egyik kollegaja, Salvo ajandekozta meg a zoldseggel, mert a hetvegen szenvedelyenek hodolva a termeszetet jarta. 

Na mar most, mi a teendo a spargaval. Allitolag a valasz egyertelmu, rizottot kell belole kesziteni. Kertem Monchit, hogy mondja el, hogy kell csinalni, de azt allitotta, hogy inkabb elkuldi mailben, mert bonyolult. Ugy latszik, meg mindig nem fogta fel, amit en sem olyan regota tudok, hogy a magyar konyha sokkal osszetettebb es rafinaltabb receptjeihez kepest az olasz etelek gyerekjateknak tunnek egy magyar konyhan edzett szemelynek, ugyhogy nemi unszolas utan vegul eloadta a valoban nem tul bonyolult receptet.

Hogy aszongya (igy mondta szo szerint): prendi un po di cipolla, fai rosolare sull'olio, poi metti gli asparagi già bolliti, continui a rosolare, poi bolli il riso, ma nel frattempo devi avere il brodo vegetale, metti insieme tutto, e sempre mescolando il riso e gli asparagi, fai bollire il riso. importante sempre aggiungere un po di brodo e mescolare sempre, senza lasciare da solo il risotto.

Szoval nem tunik ordongosnek. Akkor kezdjuk.